Endorfiner udskilles fra hjernen og kommer fra den del, der kan beskrives som ”lykke-centeret”. Når endorfinerne udskilles, skaber det en følelse af at være ”høj” eller påvirket.

Der findes mange videnskabelige forklaring samt teorier på definitionen Runners High. Mange professorer og videnskabsfolk har forsøgt sig ud i en forklaring.

Jeg er ikke professor, men forsøger her med mine ord og på let forståeligt dansk at forklare hvad begrebet ”Runners High” dækker, så vi almindelige dødelige får en indsigt i hvad det er.

Gennem løb eller anden fysisk udfoldelse påvirker man kroppen. Man stresser kroppen og gennem et længere pres, begynder kroppen at udskille et stof kaldet Endorfiner for at modvirke den ”stress” man selv fremprovokerer.

Endorfiner udskilles fra hjernen og kommer fra den del der kan beskrives som ”lykke-centeret”. Når endorfinerne udskilles, skaber det en følelse af at være ”høj” eller påvirket.

Endorfiner beskrives som smertestillende og kroppens egne lykkehormoner.

Følelsen, samt hvordan man opnår den, er ligesom meget andet forskellig fra person til person. Nogle mennesker beretter ligefrem om at være afhængige af deres træning og næsten ikke kan vente med at komme tilbage på landevejen/skoven eller på deres cykel.

Kort sagt: gennem længere træning opnås en lykke rus – en tilstand af at være tilfreds.

Ønskes en videnskabelig eller mere dybdegående forklaring kan den findes på:

www.wikipedia.dk
www.lehigh.edu/~dmd1/sarah.html – engelsk version